Menteam

Menteam Thijssen bestaat niet alleen uit de menner en de grooms er zijn altijd vrienden en kennissen die paraat staan om te helpen. Minstens zo belangrijk zijn de paarden, die moeten het zware werk doen.

We proberen zoveel mogelijk uit onze sport te halen, maar zó dat de paarden er net zoveel van genieten als wij. Dat betekent dat ze gewoon lekker in de wei staan met elkaar. Verder krijgen ze wisselende trainingen: op de straat, op de trainingslocatie, ze worden gelongeerd en we gaan met ze het bos in.

Het team bestaat uit 5 personen. Daarnaast zijn er verschillende vrienden of familieleden die altijd bereid zijn om te helpen waar nodig.


Roy Thijssen

Roy is de menner; hij zit al zijn hele leven in de paardensport. Hij heeft veel ervaring met het klaar maken van jonge spannen en het opleiden van pony’s en paarden in de koets.
Roy rijdt momenteel tweespan in de klasse Z met zijn eigen wedstrijdspan Pino & Flynn.


Juliette Mirandolle

Juliette is de vriendin van Roy en groom in de dressuur en vaardigheid. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de verzorging en training van de paarden. Juliette rijdt al sinds haar 10e en brengt Pino onder het zadel uit in de dressuur op wedstrijd. Juliette zorgt dat de paarden altijd tip top in orde zijn voor de wedstrijden. Door de week traint zij de wedstrijdpaarden onder het zadel.


Simone Haerkens

Simone is een goede vriendin van Roy en Juliette en traint al jaren lang de paarden voor de wagen samen met Roy. Net zoals Juliette is zij groom in de dressuur en vaardigheid.


Pascal Zeegers

Pascal Zeegers is de vaste groom van Roy in de marathon. Pascal en Roy zijn al lange tijd goede vrienden en kennen elkaar door en door. Pascal heeft een aantal keren deelgenomen aan de Metworst rennen (www.metworst.nl) met zijn eigen paard Upsilon. Vervolgens heeft Pascal besloten om met Upsilon ook te gaan mennen.


Stephanie van Boxtel

Stephanie is net zoals Simone een goede vriendin van Roy en Juliette. Ze kennen elkaar al jaren, maar sinds 2023 is Stephanie ook gaan mennen en steeds meer betrokken geraakt bij het menteam. zij maakt nu ook een vast onderdeel uit van het team. Stephanie ondersteunt in alles zowel trainingen als verzorging.


Femke van de Weem- Thijssen

Femke is de zus van Roy en heeft een kleinere rol in het team. Zij werkt mee aan het samen stellen van de trainingen van de paarden en ondersteunt Roy waar nodig. Ook Femke is opgegroeid met paarden en heeft heel veel ervaring met het trainen van paarden. Samen met Roy heeft ze de meeste ervaring in de omgang met paarden. Femke gaat meestal niet mee naar de wedstrijd maar is wel nauw betrokken bij het team en werkt altijd samen met Roy aan de evaluatie van de wedstrijden.