Opfok

Kleinschalige opfok

We hebben nog plek voor merrie veulens van 2023 en één plekje voor een merrie jaarling van 2022.

RT Stables heeft een kleinschalige opfok. De veulens staan minimaal met z’n 2en of een kleine kudden van ongeveer 6 veulens. Daarnaast proberen wij altijd een combinatie te maken met een ouder paard. Dit draagt bij aan de rust in de kudde en de opvoeding van de jonge dieren.

Ook ben je altijd welkom bij ons om naar je veulen te komen kijken in onze openingstijden. In de zomermaanden zullen de veulens op een eigen stuk weide komen te staan waar ze dag en nacht buiten kunnen staan. In de andere maanden staan ze ‘s nachts binnen. In de winter staan ze overdag op een zandpaddock met hooi.

De paarden krijgen Pavo PodoGrow en onbeperkt ruwvoer. We faciliteren alles rond de hoefsmid, inentingen, mestonderzoek en ontworming.

Omdat de kosten in de winter hoger liggen dan in de zomer hebben we een gemiddelde prijs genomen die het hele jaar door hetzelfde is.

De kosten zijn € 200 euro excl. btw per maand. Dit is exclusief overige kosten zoals ontworming, enting, overige dierenarts kosten, hoefsmid en mestonderzoek etc.

Ook bieden wij begeleiding bij het africhten tegen meer betaling. Zoals vastzetten, poetsen, benen afspuiten en overige zaken.

Wil je een keer vrijblijvend komen kijken, dan ben je van harte welkom. Graag plannen we dan een afspraak in zodat we de tijd voor je hebben.